Hallo, ik ben Richard Koekoek

Liefdevolle vader en vriend. Snelle en nuchtere denker. Betrokken en gepassioneerde coach, mediator en procesbegeleider. Met deze ‘middelen’ creëer ik begrip, rust, overzicht en vertrouwen.

De afgelopen 15 jaar hielp ik publieke organisaties om hun gezamenlijke toekomst te formuleren en realiseren. Door hardop te denken en dromen – en dit vervolgens concreet te maken in cijfers en overeenkomsten. Samen bouwden we plekken waar mensen graag en vaak komen.

Mijn eigen scheiding

Helaas ging het privé steeds moeizamer tussen mijn vrouw en mij. En kwamen we beiden tot het inzicht dat we misschien wel het beste voor elkaar zouden zorgen door elkaar los te laten.

Bij de mediator stelden we in eerste instantie (toch) ons eigen belang voorop. Maar al snel realiseerden we ons dat het net zo belangrijk was om onze relatie op een waardige manier af te sluiten. Deze relatie is een belangrijke fase in ons leven geweest.

Zolang we hier uitsluitend met boosheid, verdriet en (zelf)verwijt op terug bleven kijken, was het heel lastig om hoopvol naar de toekomst te kijken. En dus ook om hiervoor regelingen af te spreken.

Gelukkig kijken we inmiddels óók met liefde terug op ons huwelijk. Wij én onze kinderen genieten van ons nieuwe leven -met nieuwe liefdes- en zien uit naar wat de toekomst ons gaat brengen. Dit gun ik iedereen – en jou/jullie dus ook! …


… Wat is jouw verhaal?