Als mediator help ik jullie om op een constructieve manier met elkaar in gesprek te zijn c.q. blijven. Als coach help ik je of jullie om dat in de toekomst ook zelf te kunnen, vanuit je eigen (groeiende) autonomie. En als procesbegeleider help ik jullie situatie te ontleden en een nieuwe toekomst vorm te geven.

Gedurende mijn eigen scheiding zag ik steeds meer parallellen tussen de rol van onze mediator en mijn toenmalige werk. Al lag de focus voor ons beiden te veel op (juridische) risico’s, in plaats van op onze gezamenlijke wensen.

Ik ben mijn ex-vrouw dankbaar dat zij vertrouwen bleef houden in mij en mijn (financiële) achtergrond, wat nodig was om tot zakelijke afspraken te komen. Maar terugkijkend hadden we graag meer grip gewild op ons proces en de beoogde uitkomsten, om hier gericht naartoe te werken.

Daarop ben ik opleidingen gaan volgen tot algemeen mediator en familie-mediator – en heb ik de benodigde examens afgelegd om te worden opgenomen in het ADR-register. Met de opgedane kennis en ervaring doe ik deze 4 beloften:

 

Belofte 1
Rust

Ik creëer rust, ruimte en veiligheid: rust door jullie situatie overzichtelijk in kaart te brengen, ruimte en veiligheid om emoties en gedachten te uiten -> en vervolgens om oplossingen te bedenken.

Belofte 2
Grip

Ik geef grip op het proces: we werken met een stappenplan om jullie huidige situatie en mogelijke scenario’s en oplossingen voor de toekomst in kaart te brengen. Zo weten we ook zeker dat we niets over het hoofd zien.

Belofte 3
Regie

Waar jullie dat willen, nemen jullie zelf regie: jullie bepalen het tempo en evt. onderwerpen waarvoor het (nog) te vroeg is. Als gespreks(bege)leider en coach let ik erop dat alle onderwerpen aan bod komen, in een volgorde die bij jullie past.

Belofte 4
Toekomst

Samen geven we jullie nieuwe toekomst vorm – en creëren we vertrouwen in die nieuwe toekomst.